Het is alweer een tijd geleden dat ik een artikel heb geschreven. Dat komt omdat ik toch wel veel heb gedaan. Ik heb me ingezet voor de zorg, maar heb daarnaast nog veel andere dingen gedaan. Soms kan ik het niet bijhouden en raak ik het overzicht kwijt. Dan vind ik het wel handig om even terug te blikken en stil te staan bij wat ik de afgelopen weken heb gedaan.

Reis naar Italië

Eind augustus ben ik voor het eerst naar Italië gegaan, in de omgeving van Bettona. Een van mijn oudste vriendinnen, Annet, had mij uitgenodigd om te komen logeren in het vakantiehuisje van haar en haar man. Annet is rond de 70 jaar en werkt ook in de zorg. Ze weet onder andere veel van de palliatieve zorg. Soms vraag ik haar ook om advies over de zorg omdat ze super veel werkervaring heeft.

De zorgprofessional op weg naar 2030

Op 24 augustus deed ik mee met de online bijeenkomst vanuit de Carante Groep om met een groepje mensen uit de zorg mee te denken over wat de mensen die in de zorg werken nu precies nodig hebben om de zorg in de toekomst te blijven waarborgen. Omdat het wel druk is in de zorg was het moeilijk om de bijeenkomst te plannen. Sommigen moesten ook eerder weg.

V&VN Jong Professionals webinar

Ook dit gaat over behoud en samen met Iris vanuit de V&VN Jong Professionals hebben we een webinar gegeven over ‘hoe behoud je de jonge zorgprofessional?’.  Hiervoor hebben we afgesproken en zijn we op de dag zelf naar Papendorp gegaan. Het was wel even spannend omdat er wat technische probleempjes waren en dat het wat chaotisch leek. De vraag die sterk naar voren kwam, was ‘wat is eigenlijk de oplossing voor het probleem van dat jongeren de zorg verlaten?’.  Zelf hebben we wel een idee daarbij vanuit onze ervaring, maar dit zal toch verschillen per plek. Toch zijn er wel duidelijk kenmerken als mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en rekening houden met werkprivé balans.

Spreken tijdens actiedag voor de zorg

Op woensdag 15 september mocht ik spreken tijdens de actiedag voor de zorg vanuit de SP, een week voor Prinsjesdag om op te komen voor de zorg. De zorg wordt nog niet genoeg gewaardeerd ondanks de tekorten en het werk. Ik vond het bijzonder om aanwezig te zijn om ook andere verzorgenden en verpleegkundigen te ontmoeten die zich ook hard willen maken voor de zaak. Daarnaast kwam ik ook Tweekamer leden tegen zoals Lilian Marijnissen van de SP, maar ook Wieke Paulusma die een keer met mij mee gaat lopen in de zorg. Ook Diederik Gommers kwam ik tegen.

Nieuwe stagiaires

Ook nu de vakantie al een tijdje voorbij is zijn er weer meer ‘meelopers’. Dat vind ik altijd leuk en leerzaam. Daarnaast is het stiekem ook handig bij het vloggen voor Instagram.

En verder?

Ik zit nooit stil eigenlijk. Dat voel ik vaak wel. Verder veel vriendinnenuitjes gehad met onder andere Homeyra en Gina. Dat is toch altijd wel heel gezellig. En sinds kort heb ik ook een vriend. Ook met hem is het gezellig en hij steunt mij met de verschillende projecten. Verder voor de komende tijd wil ik meer kijken om actief mensen uit de zorg bij elkaar te krijgen en te praten over wat er nu echt gebeurt in de tijd waarin wij leven. Ook naar het weer meer lesgeven op scholen zie ik naar uit na de officiële start van het nieuwe Ambassadeurs van de Zorg jaar. Ohja, en natuurlijk ook doorgaan met de optredens en muziek!

 

 

 

 

 

Share: