Wie is Linda?

Ik ben in 1994 geboren als Linda Paulina Josefa de Valk in Blaricum in ’t Gooi,met een moeder die uit de Filipijnen komt en een vader die half-Nederlands en half Indisch is. Ik heb een drie jaar jonger zusje. Tot mijn 22ste heb ik in Laren gewoond; nu woon ik in het levendige Overvecht.

Vroeger wilde ik niet per se in de zorg werken. Ik wilde stewardess worden. Daarnaast had ik ook andere talenten, zoals tekenen en muziek maken. Ik maakte graag tekeningen voor anderen en ik zong bij het kinderkoor van de plaatselijke kerk. Mijn ouders zijn beiden katholiek en ik ben daardoor met het christelijke geloof opgevoed.

Ik ging naar een katholieke basisschool en heb daarna tweetalig onderwijs gedaan op de middelbare school en daar uiteindelijke mijn vwo-diploma behaald. Aanvankelijk wilde ik geneeskunde gaan studeren, maar helaas werd ik uitgeloot.

Toen ik 12 jaar was kreeg mijn oma een ernstige hersenbloeding, waardoor zij ruim 9,5 jaar verlamd was, zodanig dat zij niet meer kon staan en dat zij haar spraak verloor. Ik heb vervolgens veel verzorgenden ontmoet, omdat ik zelf ook nauw betrokken was bij mijn oma’s situatie. Zij hebben mij vervolgens onbewust geïnspireerd om voor de verpleegkunde te kiezen.

Ik ben gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht en heb ik de opleiding in 4,5 jaar afgerond. Mijn laatste stage heb ik gelopen in de wijkverpleging bij Zorgwacht en dat is mij zo goed bevallen dat ik hier ook in ben gaan werken. Dat is dus in de wijk Overvecht: ik woon praktisch tussen de cliënten.

Alleen maar werken om te werken vond ik niet genoeg. Niet alleen omdat ik moeilijk kan stil zitten, maar ook omdat er nog zoveel problemen zijn in de maatschappij. Ook in de zorg. Ik wil graag kijken of ik daar iets aan kan doen, het liefst met anderen die dat ook willen. Ik ben lid van Stichting O3SN (Opvoeding, Onderwijs, Ontwikkeling en Samenleven in Nederland), een platform dat zich richt op ‘vredesdenken’. Tot op de dag van vandaag zijn er namelijk al problemen en oorlogen geweest, die in feite voortkomen uit hoe we denken. Vanuit deO3SN-filosofie heb ik richting voor wat ik moet doen in mijn leven.

Zo ben ik bijvoorbeeld mee gaan doen met JongRAAT, om iets te doen aan de tekorten in de zorg door in gesprek te gaan met bestuurders. Daarnaast doe ik nu mee met Ambassadeurs van de Zorg: in dat kader geef ik voorlichtingen over zorg en welzijn.

Voor mijn CV kun je naar mijn Linkedin-pagina gaan!