Waar sta ik voor?

Zorg draait (vaak) niet meer om zorg. En misschien hebben we dat niet eens zo erg door. Dat is eigenlijk al een teken dat er iets mist in de zorg.

En is er dan iets mis met de ‘mensen aan het bed’? Nee en ja. Nee, want ze helpen immers mensen. Ja, want ze helpen de mensen, maar komen niet voor de zorg op en daarmee ook niet voor zichzelf. En dan vallen ze weg, en dan kan niemand de mensen die moeten worden ‘geholpen’ meer helpen.

Kijk maar, allemaal verschillende groeperingen komen wel voor zichzelf op. Van de Me2 beweging tot aan de LGTHQ+ community, tot aan Black Lives Matter. Maar de zorg is nog een beetje onzichtbaar ook al gebeuren er hier en daar wel dingen.

Maar nog steeds niet genoeg…

Waar is onze beweging?

Ik wil graag dat deze beweging er komt. Niet alleen voor mezelf. Maar juist omdat dit een beweging is die bijdraagt aan alle mensen.

Nog steeds worden mensen in de zorg ondergewaardeerd en verdienen we te weinig voor het werk wat we doen. Dit is niet oke, voor niemand niet. We moeten in gesprek gaan met mensen en wie weet kan iemand wel de zorg belangrijk maken.