Deze week ben ik een winactie gestart op Instagram. Het gaat toch om kwaliteit en niet om kwantiteit? Ja dat klopt enigszins, maar beiden zijn in dit verhaal van belang. Dat komt omdat ik namelijk een belangrijke boodschap wil overbrengen aan de mensheid. Hoe meer mensen daarover weten, hoe meer de boodschap wordt verspreid. Daar wil ik het in deze blog over hebben, iets over deze boodschap en mijn missie en visie.

Begonnen met Insta

Het is nu bijna een half jaar dat ik van het ene op het andere moment actief ben geworden op het socialmedia platform Instagram. Nooit gedacht om dit ook te gaan doen. Maar door mijn deelname aan Ambassadeurs van de Zorg ben ik er toch anders tegen aan gaan kijken. Het hele socialmedia gebeuren trok mij niet. Ik was sterk van mening dat dit alleen diende om je eigenwaarde op te vijzelen door het ontvangen van bevestiging van anderen om vervolgens verslaafd te raken aan de bevestiging van anderen.  Achteraf een kortzichtig perspectief.

Toen het doel voor mij duidelijk werd heb ik me er toch aan gewaagd om er aan te beginnen omdat het toch een medium is wat veel gebruikt wordt in deze tijd. Voor Ambassadeurs van de Zorg was ik al bezig om me in te zetten voor de zorg. Ik deed mee aan JongRAAT wat gaat over het behoud van medewerkers in de zorg vanwege de drastische tekorten in de zorg.

Stigma

De zorg is geen populair beroep om in te werken vanwege het grote stigma van billen wassen. Ook andere stereotypen zoals dat het slechts een vrouwenberoep is spelen ook mee. Als deze stereotypen niet worden weerlegd of dat er wordt laten zien dat de zorg meer is dan alleen billen wassen, dan betekent dit een doemscenario voor de toekomst. Dit zal naast de andere problemen die er in de wereld spelen ons allemaal treffen.

Waarom de zorg?

De zorg, een plek waar je leert om anderen te helpen, zou ook een plek moeten zijn waar men leert over het leven (je helpt mensen immers om te leven) en waarom je hier op aarde bent. Alleen draait zorg tegenwoordig niet meer om zorg wat eigenlijk een resultaat is van de ontwikkeling van het menselijk (economisch) denken. Dit heeft ook geleid tot de problemen die er momenteel in de zorg voorkomen. Het is de bedoeling dat we weer begrijpen waar zorg om draait, namelijk er voor de ander zijn.

Door de verschillende omstandigheden en levensgebeurtenissen ben ik in de zorg terecht gekomen. Een van die gebeurtenissen is de hersenbloeding van mijn oma. Tot op de dag van vandaag mis ik haar. Toen zij nog in leven was voordat zij de hersenbloeding kreeg heeft zij mij gevraagd of ik voor mijn vader en moeder zou zorgen als zij en mijn opa er niet meer waren. Het belangrijkste van wat  zij eigenlijk hiermee vertelde was dat ik voor anderen moest zorgen.

O3SN

Al een aantal jaren ben ik betrokken bij stichting O3SN wat zich bezig houdt met wereldvrede. Dit is er al die tijd dat de mensheid er is niet geweest. In de zorg kun je je werk doen door het inzetten van het inlevingsvermogen/ empathie etc. Doordat dit deels wordt begrepen wat dit is, is de zorg (en de verdere maatschappij) nog niet terug bij zorg die om zorg draait. Bij O3SN leer ik om het onderscheid te maken tussen de taal die tot verbinding/vrede leidt en die dat niet doet met een tussentaal tussen deze twee verschillende talen.

Werken aan wereldvrede

Tot nu toe wordt ik vaak niet begrepen wat ik precies doe en waarom. Daarom probeer ik dat gaandeweg steeds duidelijker te maken omdat het iedereen aangaat. Mijn verhaal draait niet per se om meer mensen in de zorg te krijgen, maar om proberen uit te leggen wat zorg is/kan zijn. Als mensen dat begrijpen dan maakt het minder uit of mensen wel of niet in de zorg werken met de hoop dat er aan echte wereldvrede kan worden gewerkt.

Ik wil graag met mensen die verder willen nadenken in gesprek en werken aan een platform voor dit zeer brede onderwerp.

 

Share: